België verslaat Canada tegen de verhouding in dankzij treffer Batshuayi

23-11-2022 21:55

België heeft de eerste groepswedstrijd op het WK in Qatar winnend afgesloten. De ploeg van Roberto Martínez won nipt met 1-0 van Canada dankzij een doelpunt van Michy Batshuayi. De Canadezen kunnen desondanks met opgeheven hoofd richting het tweede groepsduel.

België begon woensdagavond erg zwak aan zijn eerste groepswedstrijd tegen Canada. Onze zuiderburen leden veel balverlies en hadden veel moeite met de strijdvaardige Canadezen. Na tien minuten werd Canada beloond voor de vechtlust, de scheidsrechter wees naar de penaltystip na een handsbal van Yannick Carrasco. Alphonso Davies ging achter de bal staan, maar slaagde er niet in om het eerste Canadese doelpunt op een WK tegen de touwen te schieten. Thibaut Courtois bracht knap redding.

Ondanks dat België in de loop van de eerste helft met de rug tegen de muur werd geduwd door Canada, kwam de ploeg van Martínez tegen de verhouding in toch op voorsprong. Batshuayi schoot de 1-0 tegen de touwen voor de Rode Duivels na een prachtige pass van Toby Alderweireld.

Ook na de thee had Canada het betere van het spel. De Canadezen bleven de Belgen onder druk zetten, maar kwamen niet tot hele grote kansen. België kon ook in het tweede bedrijf geen druk krijgen op de ploeg van John Herdman, waardoor het een hele zware wedstrijd werd voor de ploeg van Martínez. In de slotfase kwam ex-Vitessenaar Loïs Openda nog binnen de lijnen, maar ook hij kon niet zorgen voor een tweede Belgische treffer. Het duel eindigde in een nipte 1-0 overwinning voor de Rode Duivels, een uitslag waar België enorm blij mee mag zijn.