Nieuws

FIFA straft Duitse voetbalelftal niet voor 'stille protest' op teamfoto

FIFA straft Duitse voetbalelftal niet voor 'stille protest' op teamfoto

23 november - 20:41
0

Duitsland wordt niet gestraft voor het 'stille protest' voorafgaand aan het eerste groepsduel tegen Japan. Naar verluidt gaat de disciplinaire commissie van de FIFA de Duiste voetbalbond niet vervolgen.

Dat meldt het Duitse persbureau DPA. De spelers van Duitsland poseerden tijdens de teamfoto voorafgaand aan de eerste WK-wedstrijd met de handen voor de mond als teken tegen de FIFA. De wereldvoetbalbond verbood alle landen om politieke statements te maken tegen de misstanden die in Qatar plaatsvinden. Dat verbod werd door Duitsland niet goed ontvangen en dat maakten ze met dit statement duidelijk.

Duitsland was een van de landen waarvan de aanvoerder de OneLove-band zou gaan dragen op het WK. België, Denemarken, Engeland, Nederland, Wales en Zwitserland waren de andere landen. De FIFA verbood dit door een gele kaart als straf erop te zetten in plaats van een boete. De Duitse bond DFB kwam met een verklaring waarin stond dat de band voor diversiteit en wederzijds respect staat en dat het niet om een politiek statement ging. De Duitsers wilden zich niet monddood laten maken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DFB-Team (@dfb_team)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie