Nieuws

Spaanse pers onder de indruk van ruime zege: 'Tiki-taka is teruggekeerd'

Spaanse pers onder de indruk van ruime zege: 'Tiki-taka is teruggekeerd'

23-11-2022 19:39

Spanje heeft in zijn eerste groepswedstrijd flink uitgehaald tegen Costa Rica. De ploeg van Luis Enrique won overtuigend met 7-0. De Spaanse media zijn onder de indruk van de nationale ploeg. VoetbalNieuws maakt een rondje langs de buitenlandse pers.

'Tiki-taka is teruggekeerd', kopt Diario SPORT. 'Veertien jaar geleden, tijdens het EK in Zwitserland en Oostenrijk, was er een wedstrijd waardoor de fans verliefd werden op het nationale team. Het was 3-0 in de halve finale tegen Rusland, het begin van alles wat daarna kwam.' De Spaanse krant krijgt door de jeugdigheid en frivoliteit van de Spanjaarden weer herinneringen aan dit EK. 

Volgens Mundo Deportivo is Spanje na deze overtuigende zege een serieuze titelkandidaat. 'Het team van Luis Enrique demonstreerde zijn offensieve potentieel tegen een zwakke tegenstander om zichzelf te bewijzen als titelkandidaat', schrijft de Spaanse krant, die erg gecharmeerd is van de Spaanse bondscoach. 'Spanje droeg vanaf het begin het karakter van zijn coach, een echte leider die nauwelijks een moment rustig ging zitten om zijn ploeg te coachen.'

MARCA is ook louter positief over de knappe prestatie van Spanje. 'Historische tentoonstelling van Spanje', kopt de krant. 'Spanje vond een oase in het WK-vuurwerk. Vol persoonlijkheid en succes voor het doel, roept het team de rode loper van het wereldkampioenschap op met de grootste Spaanse WK-overwinning in de geschiedenis.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!