Flick en Duitsland blameren zich: 'Het is ontzettend teleurstellend'

23-11-2022 18:25

Bondscoach Hansi Flick is niet te spreken over zijn ploeg na de blamage tegen Japan. Duitsland was in de eerste helft heer en meester, maar liet zich in het laatste kwartier aftroeven door de Japanners, die met 1-2 wonnen.

"Het is ontzettend teleurstellend", stelt Flick na afloop van het duel. "We hadden 78 procent balbezit in de eerste helft. In de tweede helft hadden we veel kansen die we onbenut lieten. Japan heeft ons verslagen in de vorm van efficiëntie." De Duitsers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Ilkay Gundogan, maar liepen in de tweede helft tegen doelpunten van Ritsu Doan (oud-PSV) en Takuma Asano op.

Duitsland moet het tegen Spanje opnemen in de tweede groepswedstrijd en moet winnen om nog kans te maken door te stromen naar de achtste finales. Japan treft Costa Rica en kan met een overwinning de achtste finale zo goed als veiligstellen.