Opinie

Klaassen schaart zich achter statement Duitsers: 'Het is een mooie actie van hen'

Klaassen schaart zich achter statement Duitsers: 'Het is een mooie actie van hen'

23-11-2022 16:56 Laatste update: 16:58

Davy Klaassen is onder de indruk van de actie van Duitsland voorafgaand aan het duel met Japan (1-2). Volgens de Oranje-international is het niet uitgesloten dat het Nederlands elftal dit WK nog met een statement komt naar aanleiding van het verbieden van de OneLove-aanvoerdersband. 

De FIFA verbood vlak voor het begin van het WK het dragen van de OneLove-band, waarmee spelers wilden opkomen voor de rechten van minderheden en het tegengaan van discriminatie. Als reactie hierop poseerden de Duitse spelers voorafgaand aan het duel met Japan door de handen voor de mond te houden en daarmee te suggeren dat hen het zwijgen wordt opgelegd.

"Ik vond het een mooie uiting van Duitsland", zegt Klaassen op een persmoment van Oranje. Het is niet uitgesloten dat het Nederlands elftal vrijdag met een soortgelijke actie komt. "Natuurlijk denk je eraan om als groep óók een statement naar buiten te brengen. Dat moet dan op een goede en pakkende manier zijn. Duitsland heeft een originele manier gevonden om hun standpunt uit te dragen."

Uitkijken naar Ecuador

 Na de 2-0 overwinning wacht vrijdag Ecuador. Volgens Klaassen is het vizier 'al zeker gericht' op de Zuid-Amerikaanse tegenstander. "Dat wordt weer een andere wedstrijd dan tegen Senegal. We hebben ze gezien tegen Qatar, maar het blijft moeilijk om in te schatten hoe ze het tegen ons zullen doen. Een van hun sterke punten is hun snelheid, dus daar zijn we beducht voor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!