Exclusive

VN Man of the Match: oud-PSV'er Doan zorgt voor Japanse ommekeer tegen Duitsland

VN Man of the Match: oud-PSV'er Doan zorgt voor Japanse ommekeer tegen Duitsland

23-11-2022 16:04 Laatste update: 23-11-2022 16:04
1

De enerverende wedstrijd tussen Duitsland en Japan zit erop. Japan won verrassend van de Duitsers en meerdere spelers maakte aanspraak op de titel VN's Man of the Match, maar uiteindelijk is Ritsu Doan die aan het langste eind trekt.

Doan viel pas in de 71ste minuut in voor Ao Tanaka, maar liet meteen zien dat dit de juiste beslissing was van bondscoach Hajime Moriyasu. Al vier minuten na zijn invalbeurt zorgde de Japanner voor de gelijkmaker tegen Duitsland door een door Manuel Neuer afgeslagen bal binnen te rossen.

Daarnaast is kwam Doan ook verdedigend goed voor de dag. De oud-speler van FC Groningen en PSV won het merendeel van zijn duels en driemaal was hij belangrijk met een tackle. Bovendien kon de middenvelder annex aanvaller van SC Freiburg een passnauwkeurigheid van honderd procent overleggen en dribbelde hij één keer voorbij de Duitse defensie.

Naast Doan maakten ook Takuma Asano en Ko Itakura aanspraak om Man of the Match te worden. Eerstgenoemde zorgde voor de winnende treffer en de oud-verdediger van FC Groningen verzorgde de assist daarop. Aan Duitse zijde was het aanvoerder Ilkay Gündogan die niet door de mand viel. De middenvelder scoorde de 1-0 en werd bij die stand ook gewisseld.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie