Nieuws

Duitsland maakt statement richting FIFA: 'Hetzelfde als ons monddood maken'

Duitsland maakt statement richting FIFA: 'Hetzelfde als ons monddood maken'

23-11-2022 14:42
0

Duitsland heeft voor de aftrap van het duel met Japan een krachtig statement gemaakt tegen de FIFA. Dit doen de Duitsers nadat het dragen van de OneLove-band verboden werd door de wereldvoetbalbond.

De spelers van Duitsland poseerden tijden de teamfoto voorafgaand aan de eerste WK wedstrijd met de handen voor de mond als teken tegen de FIFA. De actie werd geleid door aanvoerder Manuel Neuer. FIFA verbood alle landen om politieke statements te maken tegen de misstanden die in Qatar plaatsvinden. Dat verbod werd door Duitsland niet goed ontvangen en dat maakten ze met dit statement duidelijk.

Eerder verschenen de Duitsers al met presentatiepakken met regenboogtinten bij het stadion. Duitsland was een van de landen waarvan de aanvoerder de OneLove-band zou gaan dragen op het WK. België, Denemarken, Engeland, Nederland, Wales en Zwitserland waren de andere landen. De FIFA verbood dit door een gele kaart als straf erop te zetten in plaats van een boete.

Tegelijkertijd komt de Duitse bond DFB met een verklaring waarin staat dat de band voor diversiteit en wederzijds respect staat en dat het niet om een politiek statement ging. De Duitsers willen zich niet monddood laten maken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DFB-Team (@dfb_team)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie