Nieuws

Fernandes 'niet oncomfortabel' na United-vertrek Ronaldo: 'Is zijn beslissing'

Fernandes 'niet oncomfortabel' na United-vertrek Ronaldo: 'Is zijn beslissing'

23-11-2022 14:18 Laatste update: 16:34

Manchester United en Cristiano Ronaldo maakten dinsdag bekend dat hun wegen scheiden. De Portugese vedette besprak de situatie niet met teamgenoot Bruno Fernandes.

Dat laat de Portugese middenvelder van Manchester United weten op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tussen Portugal en Ghana op het WK. "Cristiano heeft dat natuurlijk niet met mij besproken", begint Fernandes. "Het is zijn beslissing. Dat is iets voor hemzelf en zijn familie. Dat staat vast. We hebben zijn vertrek niet besproken."

De spelverdeler krijgt de vraag of hij zich oncomfortabel voelt bij de situatie. "Ik voel me niet oncomfortabel. Het is een eer dat ik met Ronaldo mag spelen bij de nationale ploeg en dat ik met hem gespeeld heb bij Manchester United. Het was een droom die voor mij is uitgekomen. Cristiano is altijd een voorbeeld voor mij geweest. We weten dat niets voor altijd kan blijven doorgaan. Het was geweldig voor zo lang het duurde."

Fernandes denkt dat het besluit van Ronaldo meer respect verdient. "Cristiano heeft nu een andere beslissing genomen in zijn leven en carrière. Dat besluit moet gerespecteerd worden, of mensen het er nou mee eens zijn of niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s