Nieuws

Klaassen 'sleutel tot succes' bij Oranje volgens oud-succescoach: 'Past het best'

Klaassen 'sleutel tot succes' bij Oranje volgens oud-succescoach: 'Past het best'

23-11-2022 13:24

Als het aan Bert van Marwijk ligt start Davy Klaassen de komende wedstrijden van Oranje in de basis. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat de Ajacied 'de sleutel tot succes' is.

Van Marwijk krijgt in een interview met Voetbal International de vraag wie in zijn ogen de sleutel tot succes is bij het Nederlands elftal. De oud-bondscoach, die Oranje in 2010 naar de finale leidde, komt uit bij Klaassen. "De driehoek van de twee spitsen met de "nummer 10" is heel erg belangrijk", begint de oud-trainer. "Als Depay gaat spelen, moet je kijken naar wie daar het beste bij past. Gini Wijnaldum had een heel goede klik met Depay. Daar moet je geluk mee hebben, maar zij voelen elkaar aan. Ik denk dat Steven Bergwijn iets meer vanaf de zijkant dat ook met Depay heeft. Dan moet je er een goede nummer 10 bij zoeken. Een loper die er overheen komt. Klaassen zou dat kunnen."

Toch begrijpt Van Marwijk wel waarom Van Gaal Cody Gakpo opstelde tegen Senegal. "Gakpo is een speler die de diepte kan bespelen, ik vraag me wel af of hij dat dan vaak doet zonder bal. Ik zie hem het liefst vanaf links en aan de bal. Maar soms gebeurt het dat iets niet past, terwijl het in potentie één van je beste spelers is."

Dus is er verandering nodig, denkt Van Marwijk. "Klaassen is een voetballer die heel goed kan spelen zonder dat hij de bal vaak raakt. Als Berghuis vanaf het midden dan de ballen kan geven op de diepgaande mensen voorin, heb je denk ik wel iets wat goed bij elkaar past. Ik denk dat Louis op zoek is naar goede combinaties."

Vrijdag speelt Oranje het tweede groepsduel op het WK in Qatar. Om 17.00 uur is Ecuador de tegenstander. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!