Wedstrijdverslag

Vice-wereldkampioen Kroatië bijt zich stuk op Marokko van Ziyech en Mazraoui

Vice-wereldkampioen Kroatië bijt zich stuk op Marokko van Ziyech en Mazraoui

23-11-2022 12:54
0

Voor de derde keer dit WK is er een duel in 0-0 geëindigd. Ditmaal kwamen het Marokko van Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat en het Kroatië van Luka Modric niet tot scoren in Qatar. 

In de eerste minuten voerde Kroatië de druk op bij Marokko, maar het leidde niet tot grote kansen. Daarna kroop Marokko uit de schulp. Al snel moest Kroatië-sluitpost Dominik Livakovic ingrijpen na een van richting veranderde poging van Achraf Hakimi. Niet veel later loste Ivan Perisic een schot van grote afstand, maar de bal zeilde rakelings over. Ook Hakim Ziyech kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om zijn land op 1-0 te zetten uit een vrije trap, maar de spelverdeler schoot de bal in de muur. Vlak voor rust leek Kroatië op voorsprong te komen, maar Bono redde uitstekend op een intikker van Nikola Vlasic. Daarna kreeg ook Luka Modric nog een grote kans, maar ook zijn schot zeilde over, waardoor de ploegen met de brilstand gingen rusten.

De tweede helft begon Marokko sterk. Via oud-Ajacied Noussair Mazraoui kreeg het Afrikaanse land de kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal werd gekeerd door Livakovic. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de back. Mazraoui verliet het veld met een heupblessure. Niet veel later kreeg Hakimi via een vrije trap een kans, maar de kanonskogel spatte uiteen op de vuisten van Livakovic. Daarna zette Kroatië aan. Met Modric als aanjager ging de ploeg op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er uiteindelijk niet, waardoor er wéér een duel op het WK in 0-0 eindigde. 

In groep F komen België en Canada later vandaag nog in actie. De Rode Duivels spelen om 20.00 uur Nederlandse tijd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie