Nieuws

Witte rook uit Manchester: Guardiola blijft langer aan als trainer van City

Witte rook uit Manchester: Guardiola blijft langer aan als trainer van City

23-11-2022 11:14 Laatste update: 11:19
1

Pep Guardiola blijft langer bij Manchester City. De verbintenis van de 51-jarige oefenmeester liep komende zomer af, maar die is nu met twee jaar verlengd.

Guardiola begon in 2016 als trainer bij Manchester City. Dat was het begin van een zeer succesvolle periode, aangezien er in zes jaar tijd vier landskampioenschappen werden behaald. Het enige wat nog in de prijzenkast van The Citizens ontbreekt is een Champions League-titel, wat dan ook het hoofddoel tijdens zijn voor zijn langere verblijf.

Dat betekent dat Guardiola zijn aspiraties als bondscoach even in de ijskast heeft gezet, aangezien hij al meerdere keren heeft benoemd dat hij die functie ambieert. De Spanjaard heeft tot nu toe sowieso een imposante trainersloopbaan achter de rug, aangezien hij eerder al FC Barcelona en Bayern München onder zijn hoede had. Momenteel vergaat het de ploeg wat minder in de Premier League. Er is een achterstand van vijf punten op koploper Arsenal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!