Opstellingen

Marokko verschijnt met Mazraoui en Ziyech, vier WK-finalisten in de Kroatië-basis

Marokko verschijnt met Mazraoui en Ziyech, vier WK-finalisten in de Kroatië-basis

23-11-2022 10:18

Marokko en Kroatië trappen woensdagochtend om 11.00 af op dag vier van het WK in Qatar. Bij de Leeuwen van de Atlas staan voormalig Ajacieden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech in de basis, terwijl de WK-finalist van 2018 het veld op gaat onder leiding van aanvoerder Luka Modric.

Dat Ziyech en Mazraoui in de basis staan, is nu geen verrassing meer. Het tweetal had het in een eerder stadium aan de stok met voormalig bondscoach Vahid Halilhodžić, maar sinds de komst van de huidige bondscoach Stefan Kuntz is alles weer koek en ei bij de nationale ploeg. Ook is er plaats voor oud Eredivisiespeler Sofyan Ambrabat. De Marokkaanse middenvelder kwam onder meer uit voor FC Utrecht en Feyenoord.

Bij Kroatië zijn er geen verrassingen in de basisopstelling. De WK-finalist van 2018 treed aan met vier spelers die destijds tegen Frankrijk speelden. Dat waren Dejan Lovren, Modric, Marcelo Brozovic en Ivan Perisic. Marokko en Kroatië delen hun groep met België en Canada, die om 20.00 in actie gaan komen.

De opstellingen:

Marokko: Bono; Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui; Amrabat, Ounahi, Amallah; Ziyech, En Nesyri, Boufal

Kroatië: Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Vlasic, Perisic; Kramaric

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!