Interview

De Bruyne legde zich snel neer bij EK-uitschakeling: 'Ik was niet ontgoocheld'

De Bruyne legde zich snel neer bij EK-uitschakeling: 'Ik was niet ontgoocheld'

06-10-2021 16:08

Kevin de Bruyne onthult dat hij met de kennis van nu de achtste finale van het afgelopen EK niet had moeten spelen. Daarnaast zat de uitschakeling in de kwartfinale de Belg niet lang dwars.

In een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws erkent De Bruyne dat het WK 2018 in Rusland hét moment was om een prijs te pakken met de nationale ploeg. "We hebben er met de Rode Duivels alles aan gedaan om zo goed mogelijk te kunnen spelen op dit EK, maar meer dan dat konden we op dat moment ook niet doen", vertelt de Manchester City-speler openlijk. "Het WK in Rusland was volgens mij het beste moment om iets te winnen, op het voorbije EK zaten we met een paar sleutelspelers gewoon niet in het beste moment in onze carrière. In die zin was ik niet zo ontgoocheld", doelt De Bruyne op de met 1-2 verloren kwartfinale tegen Italië.

Zelf speelde de creatieve middenvelder ook een ongelukkig eindtoernooi. Drie weken eerder, in de Champions League-finale, liep hij een blessure op aan zijn oog en toen hij goed en wel weer kon spelen in de kwartfinale tegen Portugal (1-0 winst) kreeg hij te maken met een enkelkwetsuur. "Ik wist meteen dat het erg was met mijn enkel na die tackle tegen Portugal. Tegen Italië heb ik dan met twee injecties gespeeld. Als ik vantevoren had geweten hoe mijn enkel er achteraf aan toe zou zijn geweest, dan had ik niet gevoetbald."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!