Nieuws

VN Man of the Match: Mexico mag penaltykiller Ochoa dankbaar zijn

VN Man of the Match: Mexico mag penaltykiller Ochoa dankbaar zijn

22-11-2022 19:00 Laatste update: 19:24

Het WK-duel tussen Mexico en Polen eindigde in een doelpuntloze remise, maar Robert Lewandowski versus Guillermo Ochoa eindigde in een 0-1 overwinning voor de Mexciaanse goalie. De 37-jarige Ochoa was zijn gewicht in goud waard door een penalty van de doelpuntenmachine te keren en daarmee zijn ploeg een punt te bezorgen.

Met een Expected Goal van 1.02 tegen én het houden van de nul was er voor VoetbalNieuws maar één echte uitblinker. Zo saai als het eerste bedrijf was, zo spannend werd het duel na de theepauze. De bal ging na de rust na een VAR-interventie op de stip na een lichte overtreding van voormalig PSV'er Héctor Moreno op Lewandowski.

Het slachtoffer nam zelf plaats achter het speeltuig en plaatste de bal hard in de rechterhoek. Op katachtige wijze ranselde de ervaren Ochoa de bal uit zijn goal. Daarmee voorkwam hij een goal van de Poolse goalgetter, die zelden mist vanaf elf meter.

Nagenoeg perfecte statistiek

Daarmee beleefde hij op 37-jarige leeftijd één van zijn meest memorabele momenten uit zijn loopbaan. Alhoewel de international al 132 keer tussen de palen namens zijn land stond, bewees hij zijn nog altijd van grote waarde te zijn door de penalty van Lewandowski te keren en zijn land daarmee reële uitzichten op het bereiken van de volgende ronde te houden. Met 29 aangekomen passes uit 30 pogingen was ook deze statistiek er één om de vingers bij af te likken.

Daarnaast bewees Ochoa het gelijk van bondscoach Gerardo Martino om hem te blijven opstellen. Door de verrassende nederlaag van Argentinië tegen Saud-Arabië is nog niets bepaald in groep C en kan het punt dat Ochoa pakte voor Mexico extreem belangrijk zijn om de volgende ronde te bereiken. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!