Nieuws

Vertonghen hekelt FIFA-besluit: 'Maar ben jammer genoeg te bang iets te zeggen'

Vertonghen hekelt FIFA-besluit: 'Maar ben jammer genoeg te bang iets te zeggen'

22-11-2022 17:36

Jan Vertonghen durft zich niet uit te spreken na het besluit van de FIFA om de One Love-band alsnog te verbieden. De Belgische verdediger spreekt van een spijtige situatie, maar zegt zelf weinig te kunnen doen.

België speelt woensdagavond het eerste groepsduel met Canada. Vertonghen spreekt zich niet uit over de situatie. "Wij zijn hier om te voetballen en als we dat niet kunnen doen door een statement te maken, dat over iets gaat dat wij heel normaal vinden: nee tegen racisme of discriminatie. Ik ga er niets over zeggen want ik wil gewoon aan de aftrap staan", zegt Vertonghen op eerlijke wijze.

Het leek er lange tijd op dat meerdere aanvoerders van voetballanden de band zouden dragen vanwege solidariteit naar minderheden. Uiteindelijk gooide de FIFA op het laatste moment roet in het eten door een gele kaart te geven wanneer een aanvoerder de band omheeft. "Als je nu een statement maakt om die armband te dragen, straffen we meer onszelf", reageert Vertonghen teleurgesteld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!