Saudi-Arabië krijgt nationale feestdag na stunt-overwinning op Argentinië

22-11-2022 17:06 Laatste update: 17:09

In Saudi-Arabië is het feest na de stunt tegen Argentinië voorlopig nog niet uitgevierd. De koning van het land heeft woensdag uitgeroepen tot nationale feestdag.

De feestdag geldt voor mensen in álle vakgebieden en sectoren, waardoor men in Saudi-Arabië dinsdagnacht tot in de late uurtjes kan doorgaan, schrijft Alarabiya. De overwinning op Argentinië kan worden gezien als de grootste stunt op een WK aller tijden en dat willen de Saudi's laten weten.

De Argentijnen kwamen na tien minuten op voorsprong door een strafschop van Lionel Messi en zagen vervolgens drie doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel. De wedstrijd leek ondanks de stand al gespeeld, maar in de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig. Saudi-Arabië had twee schoten op doel nodig om op een 2-1 voorsprong te komen en gaven dat niet meer uit handen.

Bondscoach Hervé Renard was in shock na de overwinning. "Argentinië heeft geweldige spelers, maar zo is voetbal. Soms kunnen volledig gestoorde dingen gebeuren. We hebben ons goed voorbereid en alle sterren stonden goed in de hemel", stelde Renard.