Eerste WK-sensatie een feit: Saudi-Arabië klopt met stomheid geslagen Argentinië

22-11-2022 13:08 Laatste update: 13:09
4

Saudi-Arabië heeft voor de eerste stunt op het WK in Qatar gezorgd door Argentinië met 1-2 te verslaan. Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Lionel Messi en co., maar de wedstrijd kantelde na de rust volledig.

De wedstrijd begon zoals je op voorhand zou verwachten. Argentinië kreeg na ruim een minuut voetballen al een dot van een kans namens Messi. De ster van Paris Saint-Germain liep op instinct naar een situatie toe en zag de bal voor zijn voeten belanden, maar vond doelman Mohammed Khalil Al Owais op zijn weg. Enkele minuten later was het wel raak: na vasthouden in de zestien legde scheidsrechter Slavko Vincic de bal op de stip, op aanraden van VAR van dien Pol van Boekel. Messi faalde vervolgens niet: 1-0.

Na de openingstreffer gingen de Zuid-Amerikanen vrolijk verder. Waar het veldspel niet al te soepel was, werd Argentinië meermaals gevaarlijk met ballen achter de verdediging van Saudi-Arabië. Door dat soort situaties kwam Lautaro Martínez tot twee keer toe alleen voor de keeper en scoorde ook, maar in beide gevallen was het buitenspel.

Waar het er voor rust uit zag dat Argentinië een monsterscore neer zou kunnen gaan zetten, was in het tweede bedrijf alles anders. Saudi-Arabië schoot uit de startblokken na een doelpunt van Salah Al-Sheri, die uit de rug van verdedigers Nicolas Otamendi en Cristian Romero was ontsnapt. De duizenden meegereisde supporters werden gek, wat enkele minuten later weer gebeurde. Via Salem Al-Dawsari kwam Saudi Arabië zelfs op voorsprong. De aanvoerder schoot een afgeslagen bal prachtig in de verre hoek: 1-2.

Argentinië bondscoach Lionel Scaloni had genoeg gezien en bracht met Lisandro Martínez, Enzo Fernandez en Julian Alvarez drie verse krachten in. De Zuid-Amerikanen bleven drukken, maar veel verder dan lage strakke voorzetten in de doelmond kwam het in eerste instantie niet. Tot in de blessuretijd van het duel. Een bal van Messi werd van de lijn gehaald.