Nieuws

De Ligt erkent moeizaam optreden: 'Deze positie was wel even wennen voor me'

De Ligt erkent moeizaam optreden: 'Deze positie was wel even wennen voor me'

22-11-2022 10:24
1

Matthijs de Ligt is kritisch over zijn eigen prestatie na afloop van het duel met Senegal (0-2 zege). De centrale verdediger moest naar eigen zeggen wennen aan zijn plek in het elftal en denkt niet zomaar in de basis van Oranje te blijven staan.

Na afloop van het duel erkende bondscoach Louis van Gaal dat De Ligt niet zijn beste wedstrijd speelde. In de studio van de NOS was analist Marco van Basten daarnaast niet te spreken over het optreden van de Bayern München-verdediger. "Ik had het lastig", erkent De Ligt tegenover De Telegraaf.

Volgens hem had één en ander ook te maken met de 3-5-2 formatie waarin het Nederlands elftal aantrad. "Ik ben natuurlijk geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Ook omdat ik bij Bayern tegenwoordig aan de linkerkant speel, was het wel even wennen voor me. Helemaal als je tegen een vleugelspeler komt te staan is het lastig."

'Spelen op WK is heel bijzonder'

De mandekker verwacht niet zomaar ook te zullen starten in het duel met Ecuador, dat vrijdag wacht. "Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft. Voor mij is het heel bijzonder om op het WK te spelen."

Na zijn zomerse transfer van Juventus naar Der Rekordmeister voelt De Ligt zich goed. "Het gaat hartstikke goed en ik heb het er goed naar mijn zin. Dat ik tegen Senegal mocht spelen, was een overwinning voor mezelf."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!