Nieuws

Noppert staat er goed op bij teamgenoten: 'Hij is zo nuchter, is een echte Fries'

Noppert staat er goed op bij teamgenoten: 'Hij is zo nuchter, is een echte Fries'

22-11-2022 06:48 Laatste update: 06:52

Andries Noppert staat er goed op bij het Nederlands elftal. De 28-jarige doelman werd maandagavond voor de (oranje) leeuwen gegooid tegen Senegal en keepte een foutloze wedstrijd. Zijn Oranje-collega’s spreken vol lof over hem in de media.

Het had er alle schijn van dat Noppert als doelman was geselecteerd omdat hij strafschoppenspecialist zou zijn, maar niets is minder waar. Bondscoach Louis van Gaal heeft de Toren van Joure als eerste doelman uitgeroepen voor het restant van het toernooi in Qatar.

"Noppert is zo nuchter. Het is een echte Fries. Heel direct, maar dat hebben we juist nodig in de groep", begon aanvoerder Virgil van Dijk na afloop van de wedstrijd tegen Senegal. Nathan Aké sloot zich daarbij aan tegenover nu.nl. "Ik mag hem graag, vooral omdat hij zo lekker nuchter is."

Davy Klaassen – maker van de verlossende 2-0 tegen de Afrikaanse kampioen – mag Noppert ook graag. "Hij is gewoon een topgozer", aldus de Ajax-middenvelder, die zijn teamgenoot beschrijft als 'niet standaard'. "Noppert is geen standaardjongen, maar dat maakt het juist leuk. Jullie zouden het zelf een keer moeten meemaken. Toen ik hem zag lopen tijdens de wedstrijd, genoot ik daar gewoon van."

Dat de Fries zijn debuut maakte, was niet te merken volgens Matthijs de Ligt. "Ik denk dat hij deed wat hij altijd voor een wedstrijd doet. Alsof hij met Heerenveen tegen Go Ahead Eagles gaat keepen. Zo'n instelling helpt enorm. Hij heeft het heel goed gedaan", aldus de verdediger van Bayern München, die bijval krijgt van Daley Blind. "Hij verwerkte ook elke bal goed die op hem werd teruggespeeld, dat is lekker. Al was ik daar niet door verrast. Noppert haalde afgelopen week op de training al een hoog niveau en dat heeft hij doorgezet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!