Nieuws

België moet 'LOVE-uitshirt' aanpassen na volgend verbod van de FIFA

België moet 'LOVE-uitshirt' aanpassen na volgend verbod van de FIFA

21-11-2022 23:51
1

Nadat de FIFA al verbood om met de OneLove-aanvoerdersband te spelen, moet België nog een stapje verder. De Rode Duivels moeten hun uitshirt aanpassen, omdat er ‘LOVE’ staat aan de binnenzijde van de kraag.

Het shirt van de Belgen heeft een symbool met een regenboogprint en aan de binnenkant van de kraag staat 'LOVE'. Dat woord was niet zichtbaar, maar toch heeft de FIFA besloten dat België niet met dat shirt aan mag treden. Landen mogen geen politieke of maatschappelijke statements maken en daarom verzoekt de FIFA België het shirt te wijzigen.

"Het is triest, maar de FIFA laat ons geen keuze. Voor het overige blijft de uitrusting ongewijzigd", aldus bondsvoorzitter Peter Bossaert tegenover Het Nieuwsblad. Volgens Bossaert wordt er nu een extra sticker over het woordje LOVE geplakt. Ook mag België niet in het kleurrijke warming-upshirt rondlopen. Het is onbekend wat hier de reden van is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!