Jansen: 'Je kunt wel steeds zeggen dat Ajax geld heeft, je kunt ze ook pijn doen'

Jansen: 'Je kunt wel steeds zeggen dat Ajax geld heeft, je kunt ze ook pijn doen'

AZ was in de voorbije seizoenen de plaaggeest van de topclubs, maar heeft inmiddels een paar stapjes terug moeten doen. Desondanks ziet trainer Pascal Jansen genoeg kansen voor de Noord-Hollandse clash met Ajax van zondag.

AZ won midweeks van het Deense Randers FC in de Conference League en staat zondag als nummer acht van de Eredivisie tegenover de koploper. "Op basis van de ranglijst is dit geen topwedstrijd maar op basis van de recente historie weer wel", wordt Jansen geciteerd door het Algemeen Dagblad. "We hebben goede resultaten kunnen halen in Amsterdam. In elk geval moeten we de overtuiging hebben om een goed resultaat te halen en mijn spelers weten dat ze echt heel goed moeten zijn. Maar we moeten onszelf ook weer niet kleiner maken dan we zijn."

Mede door zijn Champions League-successen krijgt Ajax langzaam maar zeker een status aparte in het Nederlandse voetbal. Ook Jansen beseft dat de Amsterdammers in financieel opzicht een gat slaan. "Maar dat maakt ook creatiever. Hoe kun je ze op een zo goed mogelijke manier bestrijden binnen en buiten het veld. Dat is interessant en niet per se slechter voor het Nederlandse voetbal. Je kan wel de hele tijd zeggen dat ze meer geld hebben, maar je kan je ook concentreren op de manier waarop je ze het beste pijn kan doen op het veld."

Ajax-AZ vangt zondag om 16.45 uur aan. De Alkmaarders treffen daarna nog Heracles Almelo voor de KNVB Beker en Willem II en FC Groningen in de competitie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie