Verenigde Staten en Wales delen de punten na late rake penalty Bale

21-11-2022 22:00
1

De Verenigde Staten en Wales hebben de punten gedeeld in hun eerste groepswedstrijd op het WK in Qatar. Gareht Bale zorgde er met een rake penalty in de slotfase voor dat de goal van Timothy Weah teniet werd gedaan.

In de eerste helft was het vooral de VS dat aanviel. Rond de tiende minuut kwamen de mannen uit Amerika bijna op voorsprong toen Weah de bal voorgaf en Wales de bal bijna in eigen doel kopte. Vlak daarna kopte Sargeant net niet binnen, waardoor het voor even nog 0-0 bleef. Na ongeveer een half uur kwam de VS alsnog op voorsprong. Aanvoerder Pulisic stak Weah weg, waarna de aanvaller feilloos afrondde.

In de tweede helft begon de VS nog aardig, maar Wales werd steeds sterker. Toch gebeurde er lang niet al te veel. Wales zette wel aan, maar de VS kon makkelijk standhouden. Na ongeveer een uur kreeg Davies de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar VS-keeper Turner kon redding brengen. Daarna werden de ruimtes groter voor de VS. Pulisic leek daarvan de profiteren, maar de spelverdeler kon de hoge voorzet net niet binnenkoppen.

Rond de tachtigste minuut kreeg VS de deksel op de neus. Zimmerman haalde Bale neer in het strafschopgebied, waarna de Welshman een penalty kregen. Bale ging vanzelfsprekend achter de bal staan en faalde niet. Daarna probeerde beide ploegen het nog wel, maar het bleef bij 1-1.