Nieuws

Van Dijk twijfelde geen moment: 'Nee ik heb niet gedacht om hem om te doen'

Van Dijk twijfelde geen moment: 'Nee ik heb niet gedacht om hem om te doen'

21-11-2022 20:17
0

Virgil van Dijk is wel klaar met de onrust rondom de OneLove-band. De Oranje-captain zegt zich vooral te willen focussen op het WK en was niet van plan een gele kaart te riskeren en de door de FIFA verboden aanvoerdersband te dragen.

Maandag kwam naar buiten dat aanvoerders die alsnog besluiten de regenboogband te dragen direct een gele kaart krijgen. Die mogelijke sanctie bracht Van Dijk op andere gedachten. "Ik probeer me te focussen, maar er zijn veel geluiden", begint de aanvoerder van het Nederlands elftal bij de NOS. "Nee, ik heb niet gedacht: ik doe 'm alsnog om. Een gele kaart is niet handig op mijn positie."

"Ik vind het wel een gedoe allemaal", vervolgt Van Dijk. De verdediger hoopt er 'op een ander moment' 'iets' aan te kunnen doen. Ondanks de 0-2 zege - die pas laat tot stand kwam - blijft de leider achterin kritisch, onder meer op Frenkie de Jong die vaak balverlies leed op het middenveld. "Die slordigheden zijn gevaarlijk tegen dit soort tegenstanders."

Volgens Van Dijk is er dan ook werk aan de winkel voor Oranje. "We moeten hiermee aan de slag, want Ecuador heeft ook snelheid en kan ook goed counteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie