Nieuws

Memphis samen met Roberto en Alba in de lappenmand, 'wekenlange absentie'

Memphis samen met Roberto en Alba in de lappenmand, 'wekenlange absentie'

10-12-2021 15:29

De Champions League-nederlaag tegen Bayern München laat zijn sporen na bij FC Barcelona. De Catalanen vinden zichzelf na de winterstop terug in de Europa League en zijn bovendien drie spelers voor langere tijd kwijtgeraakt: Memphis Depay, Sergi Roberto én Jordi Alba zitten voorlopig in de lappenmand.

Sergi Roberto is geopereerd aan zijn quadriceps, Memphis en Alba kampen met hamstringklachten, bevestigt Barça via de officiële kanalen. De club laat in alle drie de gevallen in het midden hoelang de spelers uit de roulatie zullen zijn. Spaanse media weten echter te melden dat Memphis een aantal weken toe zal moeten kijken. De topper tegen Sevilla van dinsdag 21 december gaat vermoedelijk aan hem voorbij.

Memphis is bezig aan zijn eerste seizoen in Camp Nou, nadat hij transfervrij overkwam van Olympique Lyon. In de Champions League heeft hij geen doelpunten of assists kunnen noteren, in de Primera División daarentegen is hij prima op dreef: acht competitietreffers en twee assists in vijftien optredens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!