Opinie

Van Basten: 'Hij is duidelijk niet beter geworden in de afgelopen twee jaar'

Van Basten: 'Hij is duidelijk niet beter geworden in de afgelopen twee jaar'

21-11-2022 19:36

Marco van Basten is uiterst kritisch over het optreden van Matthijs de Ligt. San Marco kraakt de Bayern München-verdediger naar aanleiding van zijn optreden tegen Senegal. Volgens de iconische oud-voetballer is De Ligt geen steek verder gekomen in de afgelopen twee jaar.

was in de laatste wedstrijden van het Nederlands elftal de eerste keus, maar verdween voor het eerste duel in Qatar toch weer uit de basis. De Ligt wist geen indruk te maken in het duel met Senegal (0-2 zege) zag ook Van Basten. "Hij maakt toch te veel fouten", zegt de voormalig Gouden Schoen-winnaar bij de NOS.

De jongere en dynamischere Timber had volgens Van Basten dan ook niet misstaan tegen de Senegalezen. "Hij moet relaxter gaan spelen. Aan de bal wil hij niet goed mee wil spelen. Als je dat vergelijkt met Timber, dan heb je misschien wel een speler die de laatste wedstrijden bij Ajax slecht heeft gespeeld, maar véél meer voetbal geeft."

Vooral verdedigend zag de voormalig Ajax-captain er een aantal keer ongelukkig uit. "Ik denk dat hij verdedigend niet veel minder is. Matthijs was vandaag (maandag, red.) niet goed. Hij is duidelijk geen betere voetballer geworden in de afgelopen twee jaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!