Nieuws

VN Man of the Match: Gakpo laat op het juiste moment zijn waarde zien

VN Man of the Match: Gakpo laat op het juiste moment zijn waarde zien

21-11-2022 19:05 Laatste update: 20:54

Dankzij twee late doelpunten van Cody Gakpo en Davy Klaassen rekent het Nederlands elftal af met Senegal: 0-2. De PSV-aanvaller debuteert zodoende op een WK met een zege. Dankzij zijn 0-1 in de 85ste minuut is Gakpo de VoetbalNieuws Man of the Match.

In de eerste helft liet Gakpo zich al offensief gelden door een grote kans te creëren. Echter was de eindpass van de EindTovenaar onnauwkeurig, waardoor Steven Bergwijn een halve meter tekortkwam om zijn inzet tot doelpunt te promoveren. 

Alhoewel de PSV'er niet bijzonder opvallend speelde bij zijn debuut op het mondiale eindtoernooi, liet hij zich gelden op de juiste momenten. Met drie key passes was hij de spil in de offensieve dadendrang van Oranje. Daarnaast sloeg hij op het juiste moment toe. Een scherp indraaiende voorzet van Frenkie de Jong werd perfect op waarde geschat door Gakpo.

Een nuchtere matchwinner

Met zijn achterhoofd hamerde hij de bal langs de verbouwereerde Édouard Mendy heen, die ongelukkig uitkwam. Met een Expected Goal van 0,14 toonde Gakpo zich op het juiste moment dus uiterst koelbloedig. "Het is anders dan een andere wedstrijd, maar het was niet dat we daardoor van slag waren", zegt hij na afloop van het duel tegen de NOS.

Ondanks het feit dat Oranje tot de 85ste minuut moest wachten op de openingsgoal, raakte Gakpo niet van slag. "We waren op zoek en we weten wat we kunnen." Tot dusver scoorde hij welgeteld één keer eerder met zijn hoofd. Dat was in de Eredivsie bij PSV. "Ja en dan nu weer. Dat is lekker om dan ff te koppen. Ik zie dat Frenkie goed opendraait, dat is voor mij het moment om te lopen. Dat is de bal aanraken en de keeper zit mis", aldus de nuchtere matchwinner.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!