Nieuws

Incidenten stapelen zich op: Amerikaan mag stadion niet in wegens regenboogshirt

Incidenten stapelen zich op: Amerikaan mag stadion niet in wegens regenboogshirt

21-11-2022 18:15 Laatste update: 18:23

Journalist Grant Wahl is geweigerd bij de ingang van het stadion om een opmerkelijke reden. De Amerikaanse journalist was van plan het duel tussen de Verenigde Staten en Wales te bezoeken, maar werd geweigerd omdat hij een regenboogshirt droeg.

Dat maakt de journalist zelf via Twitter bekend. Eerder op de maandag ontstond er veel ophef nadat duidelijk werd dat de FIFA het dragen van de OneLove-aanvoerdersband verbood. Mochten spelers tóch besluiten met de speciale band het veld te betreden, zou ze dat op een directe gele kaart te komen te staan.

Nu stelt Wahl aan de poorten van het Ahmed bin Ali Stadium geweigerd te zijn. 'Een beveiliger weigert me in het stadion te laten. "Je moet een ander shirt aantrekken, want dit is niet toegestaan", zou de Qatarese de verslaggever hebben medegedeeld.

Homoseksualiteit is strafbaar in de ministaat in het Midden-Oosten. Met de regenboogvlag wordt aandacht gevraagd voor het accepteren van de homogemeenschap en het respecteren van diversiteit. Voorafgaand aan het toernooi gaf de FIFA nog aan dat de regenboogvlag geaccepteerd zou blijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!