Nieuws

VN Man of the Match na Engeland - Iran: Bellingham zorgt voor bizarre statistieken

VN Man of the Match na Engeland - Iran: Bellingham zorgt voor bizarre statistieken

21-11-2022 16:14 Laatste update: 16:19

Jude Bellingham is de VN Man of the Match na de met 6-2 gewonnen wedstrijd van Engeland tegen Iran. De middenvelder van Borussia Dortmund speelde een nagenoeg fouloze wedstrijd en was één keer trefzeker.

Bellingham speelde een dijk van een wedstrijd. De pas negentienjarige Engelsman brak de ban voor zijn land door voor het openingsdoelpunt te tekenen. Na een goede voorzet van linksback Luke Shaw kopte hij de bal knap over de doelman van Iran heen.

Het doelpunt van Bellingham was niet het enige opvallende uit zijn spel. In zijn eerste wedstrijd ooit op een WK leverde hij bizarre statistieken af. Al zijn veertig passes kwamen aan, terwijl tien daarvan in het meest aanvallende deel van het veld werden gegeven. Zijn doelpunt maakt hem ook direct de op twee na jongste doelpuntenmaker ooit op een WK. Met de middenvelder in de ploeg liep Engeland in de tweede helft verder uit. Een geslaagde avond voor de Engelsen en Bellingham!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!