Opstellingen

Engeland verrast met Maguire in de basis, Jahanbakhsh geeft Iran Nederlands tintje

Engeland verrast met Maguire in de basis, Jahanbakhsh geeft Iran Nederlands tintje

21-11-2022 13:34

Engeland begint maandag met Harry Maguire in de basis aan het WK in Qatar tegen Iran. Bondscoach Gareth Southgate is niet van plan om de 29-jarige verdediger op de bank te houden en heeft ondanks de felle kritiek 'gewoon' plaats voor hem.

Het opstellen van Maguire is verrassend te noemen, aangezien hij veel kritiek heeft gekregen de afgelopen maanden. De Manchester United-verdediger werd door Erik ten Hag nog als aanvoerder benoemd, maar werd na de tegenvallende eerste wedstrijden al snel naar de bank verwezen. Manchester City-verdediger John Stones staat naast hem in het centrum.

Op het middenveld van The Three Lions is plaats voor Jude Bellingham. De pas negentienjarige middenvelder maakte ene goed seizoen door bij Borussia Dortmund en heeft daarmee een basisplaats afgedwongen.

Iran is enigszins Nederlands getint. Het veelbesproken land begint met Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh in de basis. De aftrap van het duel is om 14.00 in het Khalifa International Stadium.

De opstellingen

Engeland: Pickford; Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Mount, Bellingham; Saka, Kane, Sterling.

Iran: Beiranvand; Moharrami, Pouraliganji, Hosseini, Mohammadi; Jahanbakhsh, Nourollahi, Cheshmi, Karimi, Hajsafi; Taremi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!