Nieuws

KNVB noemt FIFA-besluit over OneLove-band 'impactvol': 'We staan voor het blok'

KNVB noemt FIFA-besluit over OneLove-band 'impactvol': 'We staan voor het blok'

21-11-2022 13:21 Laatste update: 13:23

Marianne van Leeuwen is teleurgesteld in het besluit van de FIFA om sancties te verbinden aan het dragen van de OneLove-aanvoerdersband. De KNVB-directeur spreekt van een 'impactvolle beslissing'.

Zondag sijpelde de eerste berichten door dat de FIFA een OneLove-band niet zag zitten. Naast Nederland wilden ook Engeland, België, Wales, Zwitserland, Duitsland en Denemarken met de band spelen, maar dat heeft de wereldvoetbalbond maandag sterk afgeraden. Het dragen van de band zou de aanvoerder van het desbetreffende land namelijk op een gele kaart komen te staan.

"Een last minute beslissing die heel impactvol is. We staan voor het blok", reageerde Van Leeuwen tegenover de NOS. De KNVB kan zich dan ook niet vinden in de beslissing. "We zijn super teleurgesteld over het besluit van FIFA dat we niet met die aanvoerdersband kunnen spelen. Terwijl we 100 procent achter de boodschap van OneLove staan. Het is een respectvolle en positieve boodschap: voetbal is voor iedereen, en het is voor inclusie en tegen discriminatie in wat voor vorm dan ook."

Volgens de bestuurder heeft de FIFA gefaald om de maatschappelijke discussie weer naar het veld te brengen. "We hadden gezegd: de hele discussie over dit soort onderwerpen doen we in de bestuurskamer en niet op het veld. En nu gooien ze 'm weer naar het veld door met sportieve sancties komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s