Nieuws

'Ecuador schrijft historie: absolute dominantie en onsmakelijke nederlaag Qatar'

'Ecuador schrijft historie: absolute dominantie en onsmakelijke nederlaag Qatar'

21-11-2022 12:00 Laatste update: 12:06
1

De Ecuadoriaanse media zijn vol lof over de prestatie van hun nationale ploeg nadat gastland Qatar in het openingsduel van het WK met 0-2 werd verslagen. De historische prestatie wordt voor een groot deel op het conto van goudhaantje Enner Valencia geschreven. VoetbalNieuws maakt een rondje langs de buitenlandse pers.

Dankzij een dubbelslag van de 33-jarige spits werd het verschil gemaakt. 'Ecuador schrijft geschiedenis', schrijft La Hora, één van de grootste kranten van het Zuid-Amerikaanse land. 'Nog nooit heeft een team de gastheer van het WK verslagen in het openingsduel.' El Télegrafo bezigt soortgelijke woorden en ziet Ecuador 'een trend doorbreken'.

De krant zag La Tricolor niet in de war raken nadat een ogenschijnlijk geldig doelpunt door de VAR werd afgekeurd. 'Het ritme was constant en in de tweede helft werd vergeten de voorsprong te vergroten'. El Universo is kritischer en stelt dat er meer gescoord had moeten worden tegen Qatar. Desalniettemin bestaat er volgens de krant geen enkele twijfel over: Valencia was de man van de wedstrijd.

'Onsmakelijke nederlaag'

De grote tv-zender Al Jazeera staat vooral stil bij het feit dat 'het lange wachten op het WK eindelijk over is'. Het teleurstellende optreden én resultaat voor Qatar wordt als 'onsmakelijk' omschreven en komt volgens de nieuwsvoorziener 'harder aan' dan de gastheren zouden willen.

De Qatarese krant Raya is kritischer en zag Qatar 'niet spelen zoals vereist' en de 'Zuid-Amerikanen domineren en absolute controle hebben' gedurende het duel. Vanzelfsprekend wordt de prestatie van Valencia belicht: 'met twee zuivere doelpunten zorgde hij voor de opening in Groep A'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie