Nieuws

AZ-speler looft Ajax: 'Hoe zij presteren op het hoogste niveau is bizar'

AZ-speler looft Ajax: 'Hoe zij presteren op het hoogste niveau is bizar'

10-12-2021 14:02 Laatste update: 14:17
0

Dani de Wit stond in het met 1-0 gewonnen Conference League-duel van AZ met Randers FC in de spits. Na afloop van de wedstrijd kijkt de speler van de Alkmaarders vooruit naar de wedstrijd tegen zijn oude werkgever Ajax.  

Vangelis Pavlidis kreeg rust bij AZ. Als vervanger van de Griek maakte De Wit zijn opwachting als centrale aanvaller. "Ik heb vaker in de spits gespeeld, het verschilt niet heel veel van de nummer tien-positie. Als tien kun je je toch iets meer bemoeien met het spel", bespreekt hij zijn rol in gesprek met Noord-Holland Nieuws. "Ik heb het scorend vermogen en kan druk zetten vanuit die positie." 

De wedstrijd naar Ajax is 'extra bijzonder' om naar uit te kijken, volgens de spelmaker. "Ajax ligt altijd gevoelig bij AZ. We zijn er volledig op gebrand om te winnen. En voor mij is het extra mooi omdat ik daar dertien mooie jaren heb beleefd. Ik koester alleen maar mooie herinneringen daar. Ik ben net zo gemotiveerd als in iedere andere wedstrijd", vervolgt De Wit opgewekt.  

De prestaties van de hoofdstedelingen kunnen op de goedkeuring rekenen van de 23-jarige speler uit Hoorn. "Ajax is enorm goed, ik denk dat er genoeg is gezegd. Hoe zij presteren op het hoogste niveau is bizar. Aan ons de opgave om ons te meten met dat niveau. Iedere voetballiefhebber geniet van het spel van Ajax", besluit de vaste basiskracht in de ploeg van trainer Pascal Jansen.  

Zondag staat het duel tussen Ajax en AZ om 16.45 uur gepland in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers zijn koploper in de Eredivisie. AZ bezet voorafgaand aan de ontmoeting de achtste plek en krabbelt de laatste weken omhoog op de ranglijst na een slechte seizoenstart. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie