Nieuws

Britse media: 'FIFA verbiedt dragen OneLove-aanvoerdersband tijdens WK'

Britse media: 'FIFA verbiedt dragen OneLove-aanvoerdersband tijdens WK'

20-11-2022 19:39
2

Volgens de Britse krant The Telegraph heeft de FIFA aan de Engelse voetbalbond duidelijk gemaakt dat het dragen van de OneLove-aanvoerdersband tegen de regels van het WK is. De FA is daarom diep gefrustreerd.

Dat zou de voetbalbond tijdens een vergadering te horen hebben gekregen. De reglementen van de FIFA schrijven voor dat er officieel goedkeuring moet worden gegeven voor het wijzigen van de wedstrijdkleding. Dat is niet gebeurd. Engeland is van plan om Harry Kane maandag tijdens de wedstrijd tegen Iran de band te laten dragen, maar twijfelt daar nu sterk over.

Veel Europese landen, waaronder ook Nederland, zijn van plan om hetzelfde te doen. Het gerucht dat de band niet geaccepteerd zou worden, ging al enige tijd rond. Aanvoerder Virgil van Dijk werd daar zondag na de persconferentie mee geconfronteerd. Een gele kaart zou zelfs tot de mogelijke sancties behoren. "Als dat klopt, dan is dat iets wat we moeten bespreken met elkaar. Ik speel niet graag met een gele kaart op zak", zei hij tegen de NOS.

De band staat voor gelijkheid op basis van afkomst, ras, gender en seksualiteit. De lhbti-gemeenschap wordt niet gewaardeerd in Qatar, waardoor er nogal controverse is ontstaan. De FIFA is ter alternatief op de achtergrond op de proppen gekomen met aanvoerdersbanden waar #SaveThePlanet en #NoDiscrimination op staat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie