Nieuws

Oranje heroverweegt dragen OneLove-aanvoerdersband bij mogelijke gele kaart

Oranje heroverweegt dragen OneLove-aanvoerdersband bij mogelijke gele kaart

20-11-2022 17:22

Wanneer de FIFA besluit een sanctie uit te delen voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband, gaat Oranje haar besluit om de band te dragen heroverwegen. Virgil van Dijk zal maandag tegen Senegal in ieder geval met de band op het veld stappen.

Dat maakt de verdediger duidelijk in gesprek met de NOS. "We hebben dat afgesproken. Daar is niets in veranderd." Het interview vond vlak na de persconferentie plaats. Daarin zei Christian Faik, journalist van het Duitse BILD, dat er in Duitsland zorgen leven over het krijgen van een mogelijke gele kaart voor het dragen van die band.

"Ja, dat hoorde ik net voor het eerst. Als dat het geval zou zijn, is het iets wat we met elkaar moeten bespreken. Ik heb er nog niks over gehoord. Als er eventuele sancties op komen, bijvoorbeeld een gele kaart, dan moeten we het erover hebben. Dat is niet lekker. Ik speel niet graag met een gele kaart op zak, zeker niet als we het kunnen voorkomen", aldus Van Dijk.

Louis van Gaal wilde in tegenstelling tot zijn aanvoerder niet ingaan op de kwestie. "Ik spreek niet over politieke zaken", zei hij. "Ik heb de focus op de wedstrijd en ik heb een punt achter al deze zaken gezet, nadat we de migranten hebben uitgenodigd om onze training te bekijken. Ik heb mijn spelers verzocht daar ook een punt achter te zetten en in het proces te gaan zitten richting de wedstrijd tegen Senegal."

De secretaris-generaal van de KNVB, Gijs de Jong, zou verrast zijn als Van Dijk een kaart krijgt voor het dragen van de band. "Ik ken de reglementen niet volledig. Volgens mij krijg je die niet voor dit soort overtredingen, als je het al zo kunt noemen. Maar er kan wel een andere disciplinaire sanctie op staan en die zal eerder zitten in een financiële boete. Denk ik."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!