Nieuws

Onervaren Oranje-keepers geen gok: 'Dan zou Cillessen eerste keus zijn'

Onervaren Oranje-keepers geen gok: 'Dan zou Cillessen eerste keus zijn'

20-11-2022 15:51
2

Eerder op de zondag werd bekend dat de kans groot is dat Andries Noppert gaat keepen bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal bevestigde noch ontkende dat, maar geeft wel aan dat zijn doelmannen op de hoogte zijn. Bovendien zijn de spelers ook tijdens het WK niet altijd zeker van een basisplaats. Er zal moeten worden geleverd.

Zowel De Telegraaf, Voetbal International als het Algemeen Dagblad meldden zondag dat Noppert onder de lat staat bij Oranje tegen Senegal. Keeperstrainer Frans Hoek heeft Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer in ieder geval al ingelicht over de keuze.

De keuze liet Van Gaal dus over aan Hoek. "Mijn taak is om dat ook met de spelers te overleggen", aldus de bondscoach tegenover de NOS. "Natuurlijk heb ik ook met de keepers gesproken nadat zij de keuze hadden vernomen."

Van Gaal denkt niet dat het een gok is dat er geen keepers met ervaring zijn geselecteerd. "Nee, in principe zou Jasper Cillessen eerste keus zijn als we het op ervaring baseren. Dat is hij niet geworden. Dan moeten we het doen met keepers die minder ervaring hebben. Dat is wel jammer."

Of de doelman die tegen Senegal op goal staat ook de vaste basisklant wordt, wil Van Gaal niet zeggen. "Je moet leveren, hè. Ik blijf het maar zeggen. Het is niet een ping pong-spelletje om even leuk te gaan tafeltennissen. Nee, dat is het niet. Je wil wereldkampioen worden. Ik denk dat we met het elftal dat morgen geselecteerd is Senegal kunnen verslaan. Daar gaat het om. Dat kan tegen Qatar of Ecuador anders zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie