Nieuws

Van Gaal over favorietenrol Oranje in poule: 'Dat is moeilijk te beantwoorden'

Van Gaal over favorietenrol Oranje in poule: 'Dat is moeilijk te beantwoorden'

20-11-2022 14:52

Louis van Gaal ziet Oranje niet als de gedoodverfde favoriet in Groep A. Dat liet de bondscoach van het Nederlands elftal weten op de persconferentie in aanloop naar het duel met Senegal.

Van Gaal krijgt de vraag wie de favoriet is in Groep A, bestaande uit Oranje, Senegal, Ecuador en gastland Qatar. "Dat is ook weer moeilijk te beantwoorden. Qatar is volgens mij al zes maanden bezig en dan kun je heel wat doen", aldus de bondscoach. "Wij zijn niet eens een week bezig met de voorbereiding, dus dat scheelt natuurlijk. Senegal is de kampioen van Afrika en dat is niet niks. Zij hebben Egypte uitgeschakeld en dat is ook geen klein land met verschillende grote spelers."

"Ik denk op het eerste oog dat Senegal de moeilijkste tegenstander is", vervolgt Van Gaal. "Qatar hebben we al kunnen analyseren, maar Ecuador is een groot vraagteken. Het was nog lang de vraag of ze hier nog kwamen", doelt Van Gaal op de zaak die Ecuador had lopen bij het CAS. "Mijn scouts hebben al geanalyseerd, maar ik moet dat nog doen. Ik denk wel dat Senegal sterker is dan Qatar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s