Nieuws

Van Gaal sluit nieuw bondscoachschap bij Oranje niet uit: 'Dat zegt genoeg'

Van Gaal sluit nieuw bondscoachschap bij Oranje niet uit: 'Dat zegt genoeg'

20-11-2022 13:15
1

Bondscoach Louis van Gaal sluit een nieuw bondscoachschap bij Oranje niet uit. De trainer geeft na het WK het stokje over aan Ronald Koeman, maar benadrukt dat hij eerder ook al dacht gestopt te zijn.

Van Gaal krijgt de vraag of dit zijn laatste eindtoernooi is als bondscoach. "Ik denk het wel, maar je weet het maar nooit. Ik heb deze job ook maar aanvaard omdat er niemand anders beschikbaar was op dit tijdstip. Dat was vijf jaar nadat ik weg ben gegaan bij Manchester en dat zegt genoeg."

Ook krijgt de trainer de vraag of hij in de loop der jaren veel veranderd is. "Ik ben niet veranderd. Niet als persoon. Misschien heb ik mij wel ontwikkeld door ervaringen op te doen. Ik heb nog steeds dezelfde visie als die ik had toen ik begon. Dat heeft te maken met het totale mensprincipe. Dat is dus dat achter de voetballer een mensbeeld staat. Dat bepaalt een hele hoop", aldus Van Gaal.

"Op die manier benader ik spelers, zodat ze ontvankelijk worden", vervolgt de trainer. "Dat doe ik in een grote groep. Dat is nog steeds dezelfde visie over hoe voetbal gespeeld dient te worden. Voetbal is geëvolueerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s