Nieuws

Deschamps roept geen vervanger op voor geblesseerde Benzema

Deschamps roept geen vervanger op voor geblesseerde Benzema

20-11-2022 12:33

Didier Deschamps roept geen vervanger op voor de geblesseerde Karim Benzema. De Franse bondscoach moest zijn superster afgelopen zaterdag met een spierblessure zien afhaken voor het WK en reageerde bij het Franse Téléfoot op het voorval.

"Er komt niemand bij? Waarom niet? Omdat ik dat heb besloten", aldus Deschamps, die in 2018 wereldkampioen werd met Les Bleus. Hij vindt dat er in zijn selectie genoeg spelers zitten die in aanmerking komen voor de aanvallende posities, waardoor een toevoeging niet nodig is. Benzema reageerde ook kort. "Mijn verstand zegt dat ik mijn plaats moet afstaan aan iemand die ervoor kan zorgen dat onze selectie een goed WK kan spelen. Bedankt voor alle steun."

Frankrijk wordt in aanloop naar het WK geteisterd door blessures. Eerder zag men Paul Pogba, N’Golo Kanté, Cristopher Nkunku, Presnel Kimpembe, Mike Maignan en Boubacar Kamara wegvallen.

De Haantjes beginnen het toernooi komende dinsdag met een wedstrijd tegen Australië. Zaterdag wacht de kraker tegen Denemarken. Op 30 november wordt poule D afgesloten tegen Tunesië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!