Nieuws

'Geblesseerde Lukaku mist eerste twee groepsduels van Rode Duivels'

'Geblesseerde Lukaku mist eerste twee groepsduels van Rode Duivels'

20-11-2022 11:21
1

Romelu Lukaku moet de eerste twee groepsduels van België op het WK missen. Dat melden bronnen rondom de Rode Duivels aan het Franse persbureau AFP. De technische en medische staf had eerder al aangegeven dat Lukaku in de eerste wedstrijd, woensdag tegen Canada, zou ontbreken.

De aanvaller van Internazionale kwam sinds augustus pas twee keer in actie, nadat hij geblesseerd raakte in de Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Pilsen. Even later blesseerde hij zich opnieuw. Lukaku trainde afgelopen zaterdag ook niet mee, en dag nadat België in Qatar arriveerde. Vrijdag oefende de ploeg in Koeweit tegen Egypte, waar met 2-1 werd verloren. Michy Batshuayi was de vervanger van de topscorer aller tijden in het nationale elftal. In de tweede helft werd hij vervangen door oud-Vitessenaar Loïs Openda.

België speelt in de groepsfase achtereenvolgens tegen Canada, Marokko en Kroatië. Onze zuiderburen eindigden het WK in Rusland van vier jaar geleden als derde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!