Nieuws

Twaalf jaar na 'de teen' blikt Casillas terug op WK-finale: 'Puur geluk'

Twaalf jaar na 'de teen' blikt Casillas terug op WK-finale: 'Puur geluk'

20-11-2022 10:55
2

Iker Casillas beschouwt zijn redding in de WK-finale van 2010 als meer geluk dan wijsheid. De Spaanse doelman blikte in aanloop naar de openingswedstrijd van het WK in Qatar met Marca terug op het toernooi in Zuid-Afrika.

Heel Nederland hield op het betreffende moment een paar seconden het hart vast. Arjen Robben werd halverwege de tweede helft weggestoken door Wesley Sneijder en stormde vogelvrij op Casillas af. Hij haalde uit, maar de beruchte 'teen van Casillas' voorkwam een Nederlands doelpunt en een mogelijke eerste wereldtitel voor Oranje.

Twaalf jaar later weet de voormalig Real Madrid-goalie zijn actie in één woord te omschrijven: "Geluk". "Als we het nog eens tien keer zouden proberen, zou hij negen keer scoren. Daar ben ik van overtuigd. Op die dag, in die situatie, of misschien omdat iemand het zo wilde, schoot hij tegen mijn voet en ging de bal naast."

De afloop van de finale in Johannesburg is bij iedereen bekend. Spanje werd door een doelpunt van Andrés Iniesta wereldkampioen. Uiteraard hoopt Casillas dat La Roja dit jaar weer de finale haalt. "Ik hoop op een finale tussen Spanje en Frankrijk of Spanje en Brazilië. Als ze de halve finale halen, ben ik blij. De finale zou nog beter zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!