Nieuws

Rüdiger vol vertrouwen: 'Je kan ons nooit afschrijven, alles kan gebeuren'

Rüdiger vol vertrouwen: 'Je kan ons nooit afschrijven, alles kan gebeuren'

20-11-2022 09:39 Laatste update: 09:50

Antonio Rüdiger stelt dat je Duitsland nooit uit moet sluiten op een eindtoernooi. De verdediger van Real Madrid stelt dat hij zich als leider op moet stellen om furore te maken met zijn land.

Rüdiger trok afgelopen zomer de deur achter zich dicht bij Chelsea na een zeer succesvolle periode in Londen. De centrale verdediger was één van de spelers die zeker was van een plek bij de nationale selectie. Volgens de Duitser is het logisch dat Duitsland niet tot de topfavorieten behoort, aangezien de vorm van Der Mannschaft tegenvalt. "Als we het hebben over favorieten moet je kijken naar vorm", vertelt Rüdiger tegenover The Guardian. "Als je kijkt naar de vorige interlandbreak kijk je naar Brazilië of Frankrijk en niet naar ons. Maar we zijn een groot land en hebben een goed team. Je kan ons nooit afschrijven. Alles kan gebeuren."

Zijn WK-opbrengsten doneert Rüdiger aan een goed doel in Sierra Leone. "Ik heb het geluk dat ik ben opgegroeid in Duitsland en naar school kon gaan. Ik kan altijd naar een dokter toe, maar er zijn ook mensen met minder geluk." De centrumverdediger hoopt op het WK zijn land trots te maken en heeft daar alle vertrouwen in. "We hoeven voor niemand bang te zijn. Het is voetbal. Als je heel hecht bent met elkaar helpt dat. We hebben een doel te bewerkstelligen. We hebben goed gespeeld en nu staan we op het grootste podium. Ik ben niet bang. We hebben een fantastische groep."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!