Nieuws

Noppert verbaast vriend en vijand met WK-oproep: 'Het zag er niet rooskleurig uit'

Noppert verbaast vriend en vijand met WK-oproep: 'Het zag er niet rooskleurig uit'

20-11-2022 09:11 Laatste update: 09:20

Andries Noppert was misschien wel de grootste verrassing in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De doelman van SC Heerenveen kwam lange tijd niet aan de bak in het profvoetbal en kreeg van zijn omgeving de vraag of hij wellicht niet iets anders moest gaan doen dan voetballen.

Noppert zat tot bijna ieders verbazing bij de definitieve selectie van Oranje. De doelman kijkt zijn ogen uit in Doha en geeft tegenover NU.nl aan dat het niveau toch wel hoger is dan bij Heerenveen. Toch leek het er lange tijd niet op dat Noppert op het hoogste niveau uit ging blinken. De doelman zat voornamelijk op de bank bij NAC Breda en in de Italiaanse Serie B bij Foggia. Zijn omgeving vroeg zich daarom ook af of de 28-jarige doelman wellicht niet iets anders moest gaan doen. "Mijn ouders hebben me altijd gesteund, maar ik snapte die vraag wel. Ik had steeds weer een terugval in het herstel van mijn blessure, was halverwege de twintig en speelde op een laag niveau. Nee, het zag er niet rooskleurig uit. De vraag was ook: hou je het nog vol?"

Nu de doelman bij het Nederlands elftal zit geniet hij van de spelers om zich heen. "Mensen van buitenaf kunnen denken: wat doet die snotneus van Heerenveen bij Oranje? Prima. Dat geeft alleen maar kracht. Het niveau op de trainingen van Oranje is inderdaad veel hoger dan bij de club, maar het is aan mij om te laten zien dat ik dat aankan. Het is ook genieten om met zulke goede spelers op een trainingsveld te staan." Of Noppert in actie gaat komen tijdens het WK is nog afwachten, maar volgens de doelman zelf is het meegaan naar Qatar al fantastisch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!