Nieuws

Infantino opnieuw onder vuur: voorzitter vergelijkt homoseksualiteit met rood haar

Infantino opnieuw onder vuur: voorzitter vergelijkt homoseksualiteit met rood haar

19-11-2022 22:13

Gianni Infantino is zaterdag voor de zoveelste keer in opspraak gekomen. De voorzitter van de FIFA vergeleek zijn vroegere rode lokken met het zijn van homoseksueel in Qatar. 

Infantino sprak zaterdag voor vierhonderd journalisten en deed de aanwezige critici versteld staan met een preek van een uur. "Vandaag heb ik sterke gevoelens", zegt de Italiaans-Zwitserse voorzitter. "Vandaag voel ik me Qatari. Ik voel mij Arabier. Ik voel mij Afrikaan. Ik voel me homoseksueel, ik voel me beperkt. Ik voel me een migrantarbeider", citeert The Mirror.

"Natuurlijk ben ik niet al deze dingen", vervolgt Infantino. "Maar ik voel mij wel zo, omdat ik weet hoe het is om gediscrimineerd te worden en te worden gepest als buitenlander in een vreemd land. Als kind werd ik vroeger gepest omdat ik rood haar en sproeten had."

Het is niet voor het eerst dat Infantino spraakmakende kreten uit zijn hoed tovert. In mei zei de voorzitter al dat het bouwen van stadions genoeg voldoening geeft aan arbeiders, waardoor de families na hun dood niet financieel hoeven worden gesteund. Ook vroeg de voorzitter onlangs Rusland en Oekraïne tijdens het WK met de oorlog te stoppen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!