MVV verdedigt voorsprong met succes en verstevigt plek drie in de KKD

19-11-2022 21:59

MVV Maastricht heeft zaterdagavond met succes de drie punten in eigen huis weten te houden. Almere City probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar moesten uiteindelijk accepteren dat een treffer van Ruben van Bommel de enige in de wedstrijd bleef. Het werd 1-0 in Maastricht.

Almere City kon als nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie goede zaken doen met een overwinning en het verschil met MVV terugbrengen naar één punt. Het was echter de thuisploeg die op slag van rust op voorsprong kwam. Van Bommel zorgde op aangeven van Koen Kostons voor de openingstreffer. De ruststand was daarmee meteen duidelijk: 1-0.

In de tweede helft probeerde Almere City alles wat het kon om voor de gelijkmaker te zorgen, maar MVV verdedigde sterk en liet zo min mogelijk toe in het eigen strafschopgebied. In de slotfase leken de bezoekers langszij te komen, maar doelman Romain Matthys bleef op de been na een schot van Bradley van Hoeven, die vlak daarvoor in het veld kwam. MVV wist ook niet meer de score te vergroten: een schot van Sven Blummel ging voorlangs.

Door de nipte zege verstevigt MVV de derde plek en staat de ploeg nu op 33 punten. Almere ziet het gat met de top groter worden en staat nu op elf punten van koploper Heracles, dat op 37 punten staat.