Nieuws

'FIFA: 'Compensatiefonds arbeidsmigranten al sinds 2018 in het leven geroepen''

'FIFA: 'Compensatiefonds arbeidsmigranten al sinds 2018 in het leven geroepen''

19-11-2022 20:53

De FIFA heeft eindelijk gereageerd op de vraag naar een compensatiefonds voor migrantarbeiders in Qatar, waar zondag het WK van start gaat. De wereldvoetbalbond stelt dat er al sinds 2018 een dergelijk fonds bestaat.

Infantino stelt een dag voor de openingsceremonie van het WK in Qatar dat een compensatiefonds, maar mensenrechtenorganisatie Amnesty International en enkele Europese voetbalorganisaties al maandenlang om vragen, al bestaat. "De minister garandeert dat dit fonds blijft bestaan en arbeiders in staat stelt om zaken aan te spannen die binnen de wet vallen. Ik waardeer die toezegging", laat Infantino weten, opgetekend door De Telegraaf.

"De minister heeft onlangs ook in het Europees Parlement gezegd dat arbeiders of families die nog niet hebben gekregen waar ze recht op hebben, contact kunnen opnemen met de relevante autoriteiten", vervolgt Infantino. Volgens bepaalde mensenrechtenorganisaties zijn ruim zesduizend migrantarbeders overleden sinds de toezegging van het WK in Qatar. Volgens de FIFA en Qatarese bond zelf ligt dat getal op drie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!