Wedstrijdverslag

Treffer van Cerny onvoldoende, Turkije wint oefenwedstrijd van Tsjechië

Treffer van Cerny onvoldoende, Turkije wint oefenwedstrijd van Tsjechië

19-11-2022 19:54 Laatste update: 20:20

Turkije heeft zaterdagavond een overwinning over de streep getrokken in een oefenduel met Tsjechië. Beide landen zijn niet aanwezig op het WK en hoefden niet de belangrijkste krachten te sparen. Vaclav Cerny van FC Twente zette zijn naam nog op het scorebord.

Bij beide opstellingen was er een vleugje van FC Twente te zien. Cerny begon in de basis en Enes Ünal, die in 2016 bij de Tukkers speelde, mocht ook starten. De Turken kwamen na een klein halfuur op voorsprong. Ünal kreeg de bal voor zijn voeten en zag dat zijn schoot werd gedeflecteerd. Doelman Jiri Pavlenka was daardoor kansloos. 

Tsjechië deed in de tweede helft uitgerekend via Cerny wat terug en kwam weer op gelijke stand. Cerny beschoot uit te halen. Het schot was zwak, maar doelman Dogan Alemdar liet de bal knullig vallen en zag deze tergend langzaam het doel inrollen. Twintig minuten voor tijd was het alsnog Turkije dat aan de leiding ging en ook hier ging een keepersblunder aan vooraf. Hakan Calhanoglu schoot via de eerste paal binnen en doelman Pavlenka dekte zijn hoek niet goed af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!