Nieuws

Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen

"Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen"

19-11-2022 15:49

Kelle Roos ziet kansen op een plek onder de lat bij het Nederlands elftal. De dertigjarige doelman van Aberdeen is bezig aan een sterk seizoen, als nummer drie van Schotland.

Afgelopen zomer verkaste Roos van Derby County naar Aberdeen. Een goede keuze, aangezien hij vier keer de nul wist te houden in de vijftien wedstrijden waarin hij in actie kwam. Ook zijn trainer Jim Goodwin is onder de indruk van de Nederlander, liet hij afgelopen week doorschemeren. "Als Kelle zo blijft presteren en we gaan komend seizoen weer Europa in, dan zou hij zomaar een plaats in de Oranje-selectie kunnen verdienen", klonk het.

"Ik denk dat hij gelijk heeft", is de reactie van Roos tegenover The Press and Journal. "Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen. Ik ben niet iemand die daarvoor wegloopt", aldus de doelman. Die in de jeugd van PSV, Willem II en NEC actief was.

"Het is altijd mooi om zoiets te horen. Ik lees dat soort dingen persoonijk niet, maar hoor het vaak via anderen", vervolgde Roos. "Ik probeer me als persoon telkens weer te focussen op de volgende wedstrijd. Op die manier voel ik dat ik sterker en sterker kan worden. Ik ben voor mijn gevoel nu in goede vorm. Dan is het altijd fijn dat de mensen met wie je werkt dat ook zien en in je geloven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!