Nieuws

Ronaldo-kritiek gepareerd: 'Ik ben altijd honderd procent gefocust op wat ik doe'

Ronaldo-kritiek gepareerd: 'Ik ben altijd honderd procent gefocust op wat ik doe'

19-11-2022 14:49 Laatste update: 14:55

Anthony Elanga is het niet eens met de uitspaken van Cristiano Ronaldo. De Portugees stelde in zijn veelbesproken interview dat jonge talenten van Manchester United niet hongerig genoeg zijn om de top te halen.

"Wij zijn een nieuwe generatie", begint Elanga in gesprek met het Zweedse Aftonbladet. De jonge Zweed herkent zichzelf niet in de uitspraken van Ronaldo. "Cristiano spreekt jonge spelers in het algemeen aan, niet per se mij. Ik ben altijd honderd procent gefocust op wat ik doe."

Ergens kan Elanga ook wel begrip opbrengen voor de statements van zijn Portugese collega. "Ik begrijp wat hij zegt. Er zijn veel telefoons, er is afleiding van technologie. Het is voor jonge spelers makkelijk om afgeleid te raken of om de focus te verliezen. Maar ik focus me gewoon honderd procent op mijn werk en mijn ontwikkeling als speler."

"Jonge spelers bij Manchester United luisteren juist naar hem", vervolgt Elanga. "Het is best moeilijk. Iedereen heeft zijn telefoon en ik heb vrienden in Manchester, maar ook in Zweden die ik op de hoogte wil houden. Wat hij dan bedoelt? Precies weet ik het niet. Hopelijk kom ik achter zijn waarheid."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!