Nieuws

Ook Duitsland sluit zich aan: Neuer trotse drager van de OneLove-aanvoerdersband

Ook Duitsland sluit zich aan: Neuer trotse drager van de OneLove-aanvoerdersband

19-11-2022 14:16

Manuel Neuer gaat de OneLove-aanvoerdersarmband ‘gewoon’ dragen in Qatar. De doelman van Duitsland maakt het niet uit of daar eventuele consequenties aan worden verbonden.

De 'OneLove-campagne' - die zijn oorsprong vindt in het Nederlandse voetbal – is een actie die verbinding stimuleert en een uiting is tegen elke vorm van discriminatie. Meerdere landen – waaronder Nederland – hebben aangegeven de band te dragen. Nu sluit ook Duitsland zich aa.

Zaterdag kwam het verrassende nieuws naar buiten dat de FIFA samen met de Verenigde Naties een campagne heeft opgezet om bedrukte aanvoerdersbanden te lanceren. Voor elke fase van het toernooi is er een ander tekst op de banden te zien: #FootballUnitesTheWorld, #SaveThePlanet en #NoDiscrimination. Technisch directeur Oliver Bierhoof van de Duitse voetbalbond haalde zijn wenkbrauwen op. "Het is een lastminutebeslissing. Het lijkt erop dat de FIFA geen duidelijk standpunt heeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!