Nieuws

Lucca blikt terug op zijn eerste maanden als Ajacied: 'Ik ben tevreden'

Lucca blikt terug op zijn eerste maanden als Ajacied: 'Ik ben tevreden'

18-11-2022 23:13 Laatste update: 23:16
1

Lorenzo Lucca is tevreden over zijn eerste maanden in dienst van Ajax. De Italiaanse spits maakte tot dusver twee doelpunten in acht wedstrijden voor de Amsterdammers.

Ajax huurt Lucca van Pisa SC en heeft een koopoptie bedongen bij de onderhandelingen. "Ik heb al gescoord, als eerste Italiaan voor Ajax. Ik ben tevreden", blikt de Italiaan in gesprek met de clubkanalen terug op de eerste seizoenshelft. "Het voetbal is hier heel anders dan in Italië. De bal gaat hier sneller rond, zowel op de training als in de wedstrijd. Dat vond ik in het begin moeilijk."

Als kleine jongen had Lucca een idool die ook uitkwam voor Ajax: Zlatan Ibrahimović. "Ik vond hem altijd al een van de beste aanvallers ter wereld. Ik zal hard moeten werken om zijn niveau te halen. Wat hij bereikt heeft, is buitenaards. Hij heeft een waanzinnige carrière."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!